ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Written by on 15/11/2022

1932, Γεννήθηκε ο Clyde McPhatter στο Ντούραμ της Βόρειας Καρολίνας. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία τις δεκαετίες ’50 και ’60. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Billy Ward and His Dominoes και ιδρυτής των The Drifters. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “Money Honey”, “Seven Days”, “Long Lonely Nights”, “A Lover’s Question”, “Since You’ve Been Gone”, “This Is Not Goodbye” κ.α. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 1998 στο Vocal Group Hall of Fame.

 

1957, Οι Buddy Holly and the Crickets κυκλοφορούν το rock ‘n’ roll τραγούδι με τίτλο “Peggy Sue”. Είναι μια δημιουργία των Buddy Holly, Jerry Allison και Norman Petty. Αρχικά ο τίτλος του τραγουδιού ήταν “Cindy Lou”, το όνομα της ανιψιάς του Buddy Holly, αργότερα μετονομάστηκε σε “Peggy Sue” από το όνομα της γυναίκας του ντράμερ του συγκροτήματος Jerry Allison.

 

1969, Η Janis Joplin συλλαμβάνεται με την κατηγορία της απρεπούς συμπεριφοράς σε συναυλία της στο Τάμπα της Φλόριντα. Κατά την διάρκεια της συναυλίας όταν ένας αστυνομικός άρχισε να φωνάζει στους παρευρισκόμενους με μια ντουντούκα, του είπε: “Don’t fuck with those people! Ε κύριε, γιατί είσαι τόσο νευρικός; Μήπως πλήρωσες πέντε δολάρια εισιτήριο;” Όταν αργότερα της ζητήθηκε από την αστυνομία, να ζητήσει στον κόσμο να καθίσει κάτω τους απάντησε: “I’m not telling them shit”… Οι κατηγορίες αποσύρθηκαν αργότερα.

 

1986, Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ του rap rock συγκροτήματος Beastie Boys με τίτλο “License to Ill”. Είναι το πρώτο rap άλμπουμ που θα φτάσει στην πρώτη θέση του Billboard. Στα τραγούδια “Fight For Your Right” και “No Sleep Till Brooklyn” συμμετέχει στην κιθάρα ο Kerry King των Slayer, ο οποίος εμφανίζεται και στα βίντεο των τραγουδιών. Μέχρι σήμερα οι πωλήσεις του άλμπουμ ξεπερνούν τα εννέα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Fight for Your Right”, “No Sleep Till Brooklyn”, “The New Style”, “Hold It Now, Hit It”, “Rhymin’ and Stealin'”, “She’s Crafty” κ.α.

 

1999, Η Recording Industry Association of America (RIAA) πιστοποιεί πως το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του hard rock συγκροτήματος Led Zeppelin με τίτλο “Led Zeppelin II” έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα δώδεκα εκατομμύρια αντίτυπα – δώδεκα φορές πλατινένιο. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου του 1969 και περιέχει επιτυχίες όπως τα “Whole Lotta Love”, “The Lemon Song”, “Heartbreaker”, “Moby Dick” κ.α. Ηχογραφήθηκε σε διάφορα στούντιο της Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Αμερικής από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 1969. Τη παραγωγή του άλμπουμ έκανε ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Jimmy Page. Στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame “The Definitive 200: Top 200 Albums of All-Time” βρίσκεται στην 47η θέση.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background