ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Written by on 17/11/2022

1944,  Γεννήθηκε ο Gene Clark στο Τιπτον του Μιζούρι. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος The Byrds όπου συμμετείχε στην συγγραφική ομάδα και κάποια από τα κλασικά τους τραγούδια φέρουν και το όνομα του, όπως τα “All I Really Want to Do”, “Set You Free This Time”, “Here Without You” κ.α. Το 1991 το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών των γράφτηκε στο Rock & Roll Hall of Fame.

1946, Γεννήθηκε ο Martin Barre στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής σαν βασικός κιθαρίστας του rock συγκροτήματος Jethro Tull. Οι κιθάρες του ακούγονται σε όλα τα άλμπουμ του γκρουπ εκτός του “This Was”. Το 2007 το σόλο του στο τραγούδι “Aqualung” ψηφίστηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού Guitar Player ένα από τα καλύτερα σόλο όλων των εποχών. Από το 1990 έχει κυκλοφορήσει τέσσερα σόλο άλμπουμ.

1966, Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Jeff Buckley (Jeffrey Scott Buckley 1966-1997) γεννήθηκε στο Άναχαϊμ της Καλιφόρνια. Είναι γιος του τραγουδιστή Tim Buckley. Το μοναδικό άλμπουμ που κυκλοφόρησε όσο ήταν στη ζωή, είχε τον τίτλο “Grace” (1994) και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Ο Buckley ήταν μια από τις μεγάλες ελπίδες της Αμερικάνικης rock μουσικής. Δημοφιλή τραγούδια του: “Grace”, “Last Goodbye”, “Hallelujah” κ.α.

1967: Γεννήθηκε ο Ronnie DeVoe στο Roxbury της Μασσαχουσέτης. Συμμετείχε στους New Edition και Bell Biv Devoe.

1978, Οι Led Zeppelin ηχογραφούν μέρος του τραγουδιού με τίτλο “All My Love”. Θα κυκλοφορήσει σαν single στις 15 Αυγούστου του 1979. Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ τους “In Through the Out Door”.

1979: Το βιβλίο των Ρεκόρ Guinness Παγκόσμιων Ηχογραφήσεων, πιστοποιεί τους ABBA ως το μεγαλύτερο δισκογραφικά γκρουπ στην ιστορία.

1980,  Κυκλοφορεί το άλμπουμ του John Lennon με τίτλο “Double Fantasy”. Στην αρχή το άλμπουμ δεν θα σημειώσει επιτυχία. Τρεις εβδομάδες αργότερα ο Lennon δολοφονείται και οι πωλήσεις απογειώνονται. Ένα αντίτυπο υπογεγραμμένο από το “σκαθάρι” λίγες ώρες μετά τον θάνατο του θα πουληθεί στην τιμή των 525 χιλιάδων δολαρίων.

1980: Γεννήθηκε ο Isaac Hanson στην Tulsa της Oklahoma. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εκ των τριών αδελφών που αποτελούν το συγκρότημα των Hanson. Το πραγματικό του όνομα είναι Clarke Isaac Hanson.

1981: Στην κορυφή της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται οι Police με το τραγούδι “Every little thing she dows is magic”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 1 εβδομάδα.

1984: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Wham με το τραγούδι “Wake me up before you go go”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 3 εβδομάδες.

1986: Χάρη στο τραγούδι “You’re The Voice,” το album του John Farnham, Whispering Jack, πηγαίνει στην νούμερο #1 θέση στην Αυστραλία. Παρέμεινε στην κορυφή για 25 συνεχόμενες εβδομάδες.

1997: Το δεύτερο album της Shania Twain, The Woman in Me, πιστοποιείται Διαμαντένιο με τις πωλήσεις να ανέρχονται πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα.

2014: Φεύγει από τη ζωή ο τραγουδιστής της soul, Jimmy Ruffin, σε ηλικία 78 ετών, στο Las Vegas της Nevada.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background