ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!

Written by on 09/02/2023

1942: Γεννήθηκε η Carole King στο Μανχάτταν της Νέας Υόρκης. Το πραγματικό της όνομα είναι Carol Joan Klein.

1947: Γεννήθηκε ο τραγουδιστής της R&B, Major Major Harris, στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Γνωστός από τη συμμετοχή τους ως ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος
των The Delfonics. Η μεγαλύτερή του επιτυχία ως σόλο καριέρα είναι με το τραγούδι του 1975, “Love Won’t Let Me Wait.”

1960, Γεννήθηκε ο Holly Johnson στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Η πρώτη επιτυχία του συγκροτήματος με τίτλο “Relax” κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 1983. Είχε απαγορευτεί από τον “αέρα” της τηλεόρασης και ραδιοφώνου του ΒΒC με την αιτιολογία ότι ήταν προσβλητικό…

1970, Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart βρίσκεται το δεύτερο στούντιο άλμπουμ των Led Zeppelin με τίτλο “Led Zeppelin II”. Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1969 από την Atlantic Records και ουσιαστικά ήταν παραγωγή του κιθαρίστα του συγκροτήματος Jimmy Page. Έγινε δώδεκα φορές πλατινένιο στην Αμερική και τέσσερις φορές στη Μεγάλη Βρετανία. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Whole Lotta Love”, “Heartbreaker”, “Moby Dick” κ.α.

1974: Το “Love’s Theme”, το οποίο είναι ένα groovy instrumental που συνέθεσε ο Barry White για την μπάντα του, τους Love Unlimited Orchestra, γίνεται το Νο 1 στις ΗΠΑ.

1981, Πέθανε ο Bill Haley σε ηλικία 55 ετών στο σπίτι του στο Χάρλινγκεν του Τέξας μετά από καρδιακό επεισόδιο. Στις αρχές του 1980 διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι και όταν ο όγκος άρχισε να επηρεάζει την συμπεριφορά του, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Το 1987 όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, έχει το δικό του αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και το Φεβρουάριο του 2006 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση έδωσε το όνομα του στον αστεροειδή 79896 Billhaley.

1982: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The J. Geils Band με το τραγούδι “Centerfold”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 6 εβδομάδες.

1987: Στην κορυφή της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται οι Aretha Franklin & George Michael με το τραγούδι “I knew you were waiting”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 2 εβδομάδες.

2000, Η ταινία “The Million Dollar Hotel” σε σενάριο των Bono (U2) και Nicholas Klein, κάνει πρεμιέρα στο 50ο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει κάνει ο Wim Wenders.

2005, Στα φετινά Brit Awards οι Franz Ferdinand κερδίζουν δύο βραβεία, τα “Best Rock Act” και “Best British Band”. Οι Scissor Sisters κερδίζουν τρία, τα βραβεία “Best International Act”, “Best International Newcomer” και “Best International Album”. Οι U2 κερδίζουν το βραβείο “Best International Group”.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background