ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ!

Written by on 07/03/2022

1945, Γεννήθηκε ο Micky Dolenz στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Το 1965 μετά από τηλεοπτικό κάστινγκ επιλέχτηκε σαν βασικός τραγουδιστής του τηλεοπτικού συγκροτήματος The Monkees. Έγραψε τις επιτυχίες του συγκροτήματος “Last Train to Clarksville” και “I’m a Believer”.

1958, Γεννήθηκε ο Gary Numan στο Χάμερσμιθ του δυτικού Λονδίνου. Είναι ένας από τους πρώτους μουσικούς που έβαλε synthesizers στην rock μουσική και πρωτοπόρος της new wave, synthpop και electronic μουσικής. Έγινε δημοφιλής με την κυκλοφορία του τραγουδιού “Cars” το 1979.

1965, Κυκλοφορεί το όγδοο άλμπουμ του συγκροτήματος The Beach Boys με τίτλο “Today!”. Θεωρείτε ένα από τα σημαντικότερα άλμπουμ όλων των εποχών. Δημοφιλή τραγούδια “Do You Wanna Dance?”, “Dance, Dance, Dance”.

1970, Η πρώην τραγουδίστρια των The Supremes, Diana Ross πραγματοποιεί την πρώτη της σόλο εμφάνιση στη Μασαχουσέτη. Η τελευταία παράσταση της τραγουδίστριας με το συγκρότημα ήταν στις 14 Ιανουαρίου του 1970 στο ξενοδοχείο Frontier   1997,  Το πρώτο single των Spice Girls με τίτλο “Wannabe” βρίσκεται στο Νο1 του Billboard Hot 100. Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ “Spice” που κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου του 1996 και έγινε δέκα φορές πλατινένιο στη Μεγάλη Βρετανία. Συνολικά οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπέρασαν τα είκοσι τρία εκατομμύρια αντίτυπα.

1973, Πέθανε ο  Ron McKernan γνωστός και ως “Pigpen” σε ηλικία 27 ετών στο σπίτι του στο Corte Madera της Καλιφόρνια από αιμορραγία στο στομάχι. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μουσικός του Hammond των Grateful Dead.

1973, Ο Paul McCartney δηλώνει αθώος στην κατηγορία ότι καλλιεργούσε μαριχουάνα στην φάρμα του στην Σκοτία. Ισχυρίστηκε πως ένας θαυμαστής του είχε δώσει τους σπόρους και εκείνος μη ξέροντας τι να τους κάνει, τους πέταξε με αποτέλεσμα να φυτρώσουν… Το δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 240 λίρες.

1974, Οι Bad Company πραγματοποιούν την πρώτη τους συναυλία στο Νιούκασλ της Αγγλίας. Το Βρετανικό rock συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1973 από μέλη των συγκροτημάτων Free, Mott the Hoople και King Crimson. Οι Bad Companyγνώρισαν αμέσως μεγάλη αναγνώριση και επιτυχία με τραγούδια όπως τα “Can’t Get Enough”, “Rock Steady”, “Don’t Let Me Down” και “Ready for Love”. Συνεχίζουν να δίνουν συναυλίες ακόμη και σήμερα με τρία από τα ιδρυτικά μέλη τους: Paul Rodgers, Mick Ralphs και Simon Kirke.

2001, Η Courtney Love ανακοινώνει στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι δημιουργεί μια νέα μπάντα με τους Louise Post (φωνή-κιθάρα), Patty Schemel (ντράμς) και Gina Crosley (μπάσο). Το όνομα του νέου συγκροτήματος θα είναι Bastard. Το σχέδιο δεν έγινε ποτέ πραγματικότητα…

2003, Ο Σενεγαλέζος τραγουδιστής Youssou N’Dour στεναχωρεί τους φίλους του στην Αμερική όταν ανακοινώνει την ακύρωση της περιοδείας του στις ΗΠΑ. Ο τραγουδιστής δηλώνει με αυτό τον τρόπο την δυσαρέσκεια του στην πιθανότητα πολέμου εναντίον του Ιράκ. “Είναι θέμα καθαρής συνείδησης. Αν πραγματοποιήσω την περιοδεία μου, θα είναι σαν να συμφωνώ με την εξωτερική πολιτική της Αμερικής.”

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background