ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

Written by on 06/08/2022

1954, Ο Johnny Cash παντρεύεται με την Vivian Liberto στην καθολική εκκλησία της Αγίας Άννας στο Μέμφις του Τενεσί των ΗΠΑ. Εκείνη την εποχή ήταν πωλητής ηλεκτρικών συσκευών και είχε φιλοδοξία να γίνει εκφωνητής ραδιοφώνου. Παράλληλα μαζί με τους Luther Perkins και Marshall Grant ως The Tennessee Two πραγματοποιούσαν παραστάσεις. Ένα χρόνο περίπου αργότερα θα υπογράψει συμβόλαιο με την Sun Records.

1958,  Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιλότος Bruce Dickinson (Paul Bruce Dickinson) γεννήθηκε στο Worksop του Nottinghamshire. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο heavy metal συγκρότημα Iron Maiden. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα μετά την απομάκρυνση του τραγουδιστή Paul Di’Anno και πρωτοεμφανίστηκε στο άλμπουμ “The Number of the Beast” το 1982. Αποχώρησε για σόλο καριέρα το 1993 για να επιστρέψει το 1999. Έχει ηχογραφήσει δώδεκα άλμπουμ με τους Iron Maiden και έξι σόλο άλμπουμ. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Speed, Shots, Samson κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: “The Number of the Beast”, “Run to the Hills”, “Fear of the Dark” κ.α.

1966, Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Kristin Hersh γεννήθηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια. Είναι μέλος των συγκροτημάτων Throwing Muses και 50 Foot Wave. Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της είναι το “Your Ghost” από το πρώτο σόλο άλμπουμ της “Hips and Makers” στο οποίο συμμετέχει και ο Michael Stipe των R.E.M.

1971, Οι Bee Gees βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με το τραγούδι “How Can You Mend A Broken Heart”. Είναι η δέκατη φορά που το συγκρότημα καταλαμβάνει αυτή τη θέση στα charts. Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ “Trafalgar” που θα κυκλοφορήσει στην Αμερική το Σεπτέμβριο.

1982, Το τραγούδι “Come On Eileen” των Dexy’s Midnight Runners βρίσκεται στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart. Θα είναι το δεύτερο και τελευταίο Νο1 του συγκροτήματος. Είναι μέρος του άλμπουμ “Too-Rye-Ay”. Ήταν το πρώτο σε πωλήσεις single στη Μεγάλη Βρετανία το 1982 και το 1983 τιμήθηκε με το Brit Award “Best British Single”.

1982 Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Survivor με το τραγούδι “Eye of the Tiger”. Το τραγούδι γράφτηκε μετά από παραγγελία του ηθοποιού Sylvester Stallone για την ταινία “Rocky III”, αφού πρώτα είχε αποτύχει να πάρει άδεια για την χρήση του “Another One Bites the Dust” των Queen.

1984, Η Αμερικανίδα R&B τραγουδίστρια Esther Phillips (Esther Mae Jones 1935-1984) απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών στο Carson της Καλιφόρνια από νεφρική και υπατική ανεπάρκεια σαν αποτέλεσμα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Η Phillips εκτός από R&B, τραγουδούσε και pop, country, jazz, blues και soul μουσική, με δικό της ξεχωριστό στυλ. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή της: “Release Me” και το “What a Diff’rence a Day Makes” (Dinah Washington).

2001, Ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς της φυσαρμόνικας, ο Αμερικανός Larry Adler απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών στο Λονδίνο της Αγγλίας. Στην καριέρα του είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Sting, Elton John, Kate Bush κ.α.

2002, Τα μέλη του Βρετανικού συγκροτήματος Oasis, Noel Gallagher, Andy Bell και Jay Darlington τραυματίζονται όταν το ταξί στο οποίο επέβαιναν ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στην Ιντιανάπολις της Ιντιάνα των ΗΠΑ. Ο Noel που καθόταν στο μπροστινό κάθισμα τραυματίζεται στο πρόσωπο, ευτυχώς όχι σοβαρά. Οι Jay και Andy τραυματίζονται στα χέρια. Σαν αποτέλεσμα ακυρώθηκαν οι δύο προγραμματισμένες συναυλίας του συγκροτήματος σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη.

2005, Ο James Blunt με το τραγούδι “You’re Beautiful” βρίσκεται για τρίτη εβδομάδα στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart. Είναι μέρος του πρώτου στούντιο άλμπουμ του τραγουδοποιού με τίτλο “Back to Bedlam”.

2008, Μία από τις αγαπημένες στολές του Elvis Presley, “peacock jumpsuit”, πωλήθηκε σε δημοπρασία στο διαδίκτυο για το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων δολαρίων. Ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε πληρώσει δέκα χιλιάδες δολάρια στον σχεδιαστή Bill Belew για την δημιουργία της και την φόρεσε για πρώτη φορά στις 11 Μαΐου του 1974 σε παράσταση που έδωσε στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background