ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!

Written by on 04/09/2022

1951, Ο ντράμερ Martin Chambers (Martin Dale Chambers) γεννήθηκε στο Hereford της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Rock συγκρότημα The Pretenders. Ενσωματώθηκε με το γκρουπ το 1978, αντικαταστώντας στα τύμπανα τον Jerry Mackleduff. Περιστασιακά έκανε δεύτερα φωνητικά και είχε γράψει τα τραγούδια του συγκροτήματος “2000 Miles” και “Show Me”. Αποχώρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80, μετά τον θάνατο του φίλου και συνεργάτη του James Honeyman Scott.

1964, Οι The Animals δίνουν την πρώτη τους συναυλία στο Paramount Theater του Brooklyn της Νέας Υόρκης.

1965 Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Beatles με το τραγούδι “Help!”. Ήταν μέρος του ομότιτλου soundtrack και ταινίας του συγκροτήματος. Το 2004 μπήκε στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 500 Greatest Songs of All Time”, βρίσκεται στη θέση 29.

1970, Κυκλοφορεί το live άλμπουμ των The Rolling Stones, “Get Yer Ya-Ya’s Out!: The Rolling Stones in Concert”. Είχε ηχογραφηθεί σε συναυλίες στην Νέα Υόρκη και το Maryland το στις 26,27 και 28 Νοεμβρίου του 1969, λίγο πριν την κυκλοφορία του όγδοου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος “Let It Bleed”.

1976: Το τραγούδι “You Should Be Dancing” των Bee Gees καταλαμβάνει την κορυφή των single charts στην Αμερική. Την επόμενη χρονιά, θα χρησιμοποιηθεί στην ταινία Saturday Night Fever, στη σκηνή όπου ο John Travolta επιδεικνύει τις χορευτικές του ικανότητες στην πίστα.

1981, Γεννήθηκε στο Houston του Texas, η R&B/Pop τραγουδίστρια Beyoncé (Beyoncé Giselle Knowles). Έγινε γνωστή σε όλο το κόσμο τα τέλη της δεκαετίας του ’90, σαν βασική τραγουδίστρια του R&B συγκροτήματος Destiny’s Child – το πιο εμπορικό κοριτσίστικο γκρουπ όλων των εποχών. Το 2003 κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ “Dangerously in Love”. Το 2008 μετά την κυκλοφορία του τρίτου της άλμπουμ, “I Am… Sasha Fierce”, έγινε η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια που κέρδισε 6 Grammy Awards σε ένα βράδυ, στην 52η απονομή των βραβείων τον Ιανουάριο του 2010. Οι συνολικές πωλήσεις των άλμπουμ της ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια της: “Crazy in Love”, “Naughty Girl”, “Check on It”, “Déjà Vu”, “Beautiful Liar”, “Video Phone”, κ.α.

1982, Στην πρώτη θέση του US Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι “Abracadabra” του συγκροτήματος Steve Miller Band. Ήταν μέρος του ομότιτλου άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το Μάιο.

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background