ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ!

Written by on 30/03/2022

1921, Γεννήθηκε ο Lowell Fulson στην Τάλσα της Οκλαχόμα. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1993. Το τραγούδι του “Reconsider Baby” βρίσκεται στην λίστα τουRock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν την rock ‘n’ roll μουσική.

 

1955, Γεννήθηκε ο  Ο κιθαρίστας Angus Young, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του hard rock συγκροτήματος AC/DC,στην Γλασκόβη της Σκοτίας. Εκτός από το μοναδικό του παίξιμο, χαρακτηρίζεται και για τη “στολή μαθητή” με την οποία εμφανίζεται στις συναυλίες. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος AC/DC το 2003.

 

1958,  Ο Chuck Berry κυκλοφορεί το rock ‘n’ roll τραγούδι “Johnny B. Goode”. Το τραγούδι έγραψε ο ίδιος το 1955 και είναι αυτοβιογραφικό. Η εισαγωγή του τραγουδιού είναι “κλεμμένη” από το σόλο του κιθαρίστα Carl Hogan στο τραγούδι “Ain’t That Just Like a Woman” του Louis Jordan, το οποίο κυκλοφόρησε το 1946.
1967,  Ο Jimi Hendrix βάζει φωτιά στην κιθάρα του στη σκηνή για πρώτη φορά, σε συναυλία στο The Astoria του Λονδίνου κατά την διάρκεια της πρώτης του περιοδείας στη Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα να κάψει το χέρι του και να μεταφερθεί αργότερα στο νοσοκομείο. Η κιθάρα Fender Stratocaster αυτή θα πουληθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 2008 για το ποσό των διακοσίων ογδόντα χιλιάδων λιρών.

 

1969, Ο John Lennon και η Yoko Ono σταματούν την “Bed-In” αντιπολεμική διαμαρτυρία τους στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, με σκοπό να παρευρεθούν στην πρεμιέρα της ταινίας της Ono, “Rape in Vienna” στην Βιέννη της Αυστρίας.

 

1973, Ο Lou Reed με το τραγούδι του “Walk On The Wild Side” κάνει για πρώτη φορά την είσοδο του στα Βρετανικά Singles Chart.

 

1984, Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Kenny Loggins και το τραγούδι “Footloose”. Είναι το τραγούδι των τίτλων της ομώνυμης ταινίας, με πρωταγωνιστή τον Kevin Bacon. Το single κυκλοφόρησε στην Αμερική στις 5 Φεβρουαρίου του 1984.

 

1992, Ο Αμερικάνος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Bruce Springsteen κυκλοφορεί την ίδια ημέρα δύο άλμπουμ. Το ένατο στούντιο άλμπουμ του “Human Touch” και το δέκατο “Lucky Town”. Όταν ο Springsteen ξεκίνησε να δουλεύει το “Human Touch” είχε σκοπό να το κυκλοφορήσει μέσα στο 1990. Όμως του πήρε περισσότερο καιρό. Στις αρχές του 1991 είχε πια τελειώσει και ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα, το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, είχε σκοπό να γράψει ακόμα ένα τραγούδι και να το κυκλοφορήσει. Όταν άρχισε πάλι δουλειά αντί για ένα, έγραψε τελικά δέκα τραγούδια και σαν αποτέλεσμα άλλο ένα άλμπουμ, το “Lucky Town”.

 

1993, Ο Αμερικανός στιχουργός Mitchell Parish (Michael Hyman Pashelinsky 1900-1993) απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Έγραψε στίχους για επιτυχίες όπως “Volare” (τους αγγλικούς στίχους), “Moonlight Serenade”, “Star Dust” κ.α.

 

2006, Η Courtney Love πουλάει μεγάλο μέρος των τραγουδιών των Nirvana στην Wave Music Publishing, και δηλώνει: “Θα πάμε την μουσική των Nirvana σε μέρη που δεν έχει ξαναπάει!”…

 

2008, Κυκλοφορεί στην Ευρώπη το δέκατο τέταρτο στούντιο άλμπουμ του alternative rock συγκροτήματος R.E.M. με τίτλο “Accelerate”. Θα φτάσει στην κορυφή τωνΒρετανικών Albums Chart ενώ στην Αμερική μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard.

 

2009, Κυκλοφορεί το άλμπουμ “Live in London” του Καναδού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Leonard Cohen. Περιέχει τις γνωστές του επιτυχίες: “Dance Me to the End of Love”, “Everybody Knows”, “Hallelujah”, “First We Take Manhattan” κ.α.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background