ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Written by on 30/11/2022

1915, Γεννήθηκε ο Brownie McGhee στο Νόξβιλ του Τενεσί. Άρχισε την ενασχόληση του με την μουσική σε πολύ μικρή ηλικία, συμμετέχοντας στο συγκρότημα Golden Voices Gospel Quartet. Στα εικοσιδύο του χρόνια άρχισε να γυρίζει από πόλη σε πόλη συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Blind Boy Fuller. Είναι δημοφιλής για την πολύχρονη συνεργασία του με τον μουσικό της φυσαρμόνικας Sonny Terry.

1937: Γεννήθηκε ο τραγουδιστής της soul, Luther Ingram, στο Jackson του Tennessee.

1945, Γεννήθηκε ο Roger Glover στο Μπρέκον της Ουαλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο hard rock συγκρότημα Deep Purple.

1953: Γεννήθηκε η June Pointer, των The Pointer Sisters, στο Oakland της California.

1955, Γεννήθηκε ο Billy Idol στο Στάνμορ της Αγγλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν κιθαρίστας των Siouxsie and the Banshees πριν να αποκτήσουν αυτή την ονομασία και το 1977 μαζί με τον Tony James δημιούργησαν τους Generation X. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος, ο Idol μετακόμισε στη Νέα Υόρκη όπου το 1982 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο “Billy Idol”.

1968: Οι Sly and the Family Stone κυκλοφορούν το “Everyday People.”

1968: Γεννήθηκε η τραγουδίστρια της R&B, Des’ree, στο Λονδίνο της Αγγλίας. Το πραγματικό της όνομα είναι Desiree Annette Weeks.

1979, Κυκλοφορεί το έβδομο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd με τίτλο “The Wall”. Η πρώτη παράσταση της “ροκ όπερας” The Wall παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 7 Φεβρουαρίου του 1980 στο Sports Arena του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Το φιλμ “Pink Floyd – The Wall” έκανε πρεμιέρα στις 6 Αυγούστου του 1982 στη Νέα Υόρκη και πουλάει μέσα σε δύο εβδομάδες 6 εκατομμύρια δίσκους, σε σκηνοθεσία του Βρετανού Alan Parker, βασισμένο σε σενάριο που είχε γράψει ο Waters. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Hey You”, “Comfortably Numb”, “Goodbye Blue Sky” κ.α.

1982, Στο Mabukay Gardens του Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια οι Metallica δίνουν την τελευταία τους συναυλία με τον Ron McGovney στο μπάσο. Θα αποχωρήσει οριστικά από το συγκρότημα στις 12 Δεκεμβρίου και θα αντικατασταθεί από τον Cliff Burton.

1982: Ο Michael Jackson κυκλοφορεί το album “Thriller”. Το Thriller επιβεβαίωσε την άποψη για τον Jackson ως τον εξέχοντα ποπ αστέρα του αιώνα, και τον βοήθησε να σπάσει κάποιους φυλετικούς φραγμούς χάρη στις εμφανίσεις του στο MTV και στη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρήγκαν στον Λευκό Οίκο. To Thriller έλαβε την 20η θέση στον κατάλογο του Rolling Stone, 500 Greatest Albums of All Time. Στις 16 Δεκεμβρίου 2015 έγινε ο πρώτος δίσκος που πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ.

1985: Το τραγούδι “Separate Lives” των Phil Collins & Marilyn Martin βρίσκεται στη #1 θέση. Το τραγούδι έγραψε ο Stephen Bishop και περιλαμβάνεται στην ταινία White Nights (Λευκές Νύχτες).

1985: Στην κορυφή της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται οι Wham με το τραγούδι “I’m your man”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 2 εβδομάδες.

1986: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Bon Jovi με το τραγούδι “You give love a bad name”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 1 εβδομάδα.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background