ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!

Written by on 03/01/2023

1926, Γεννήθηκε ο George Martin στο Χάιμπουρι του Λονδίνου. Συχνά αναφέρεται ως “the Fifth Beatle” λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας του με τους The Beatles.

 

1946, Γεννήθηκε ο John Paul Jones στο Sidcup της Αγγλίας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μπασίστας των Led Zeppelin. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 1980 και μέχρι και σήμερα έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως Paul McCartney, Brian Eno, Diamanda Galas κ.α. Το 2009 παρέα με τους Josh Homme (Queens of the Stone Age) και Dave Grohl (Foo Fighters) δημιούργησαν το supergroup Them Crooked Vultures.

 

1967, Ο Carl Wilson των The Beach Boys αρνείται να παρουσιαστεί στον Αμερικανικό στρατό, δηλώνοντας αντιρρησίας συνείδησης.

 

1969, Τριάντα χιλιάδες αντίτυπα του άλμπουμ του John Lennon και της Yoko Ono με τίτλο “Unfinished Music, Vol. 1: Two Virgins” φτάνουν στο αεροδρόμιο του Νιού Τζέρσι των ΗΠΑ. Το εξώφυλλο του άλμπουμ θεωρείται “πορνογραφικό” από τις Αμερικανικές αρχές και όλη η παρτίδα κατάσχεται. Το πειραματικό αυτό άλμπουμ ηχογραφήθηκε το 1968 στο στούντιο που είχε στήσει το ζευγάρι στο σπίτι τους στο Κένγουντ της Αγγλίας. Το εξώφυλλο είναι μία φωτογραφία τους γυμνοί… Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν στο υπόγειο του σπιτιού του Ringo Starr, στην Montagu Square του Λονδίνου, όπου το ζευγάρι κατοικούσε για αρκετό καιρό. Οι περισσότεροι καταστηματάρχες αρνήθηκαν να πουλήσουν το άλμπουμ και άλλοι πριν το τοποθετήσουν στα ράφια το έβαζαν σε μια χάρτινη σακούλα.

 

1987, Το τραγούδι “Walk like an Egyptian” των Βangles βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background