ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 ΜΑΙΟΥ!

Written by on 26/05/2022

1920, Γεννήθηκε η Peggy Lee στο Τζέιμσταουν της Βόρειας Ντακότα. Το 1969 κέρδισε το βραβείο Grammy “Best Contemporary Vocal 1920 Performance” για το τραγούδι “Is That All There Is?” και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για την συνολική της προσφορά στη μουσική.

1926, Γεννήθηκε ο Miles Davis στο Άλτον του Ιλινόις. Κέρδισε οκτώ βραβεία Grammy και το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2006.

1946, Γεννήθηκε ο Mick Ronson στο Κίνγκστον απόν Χαλ της Αγγλίας. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς κιθαρίστες. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Ian Hunter, Lou Reed, Bob Dylan, Morrissey, Mott the Hoople και David Bowie του οποίου έκανε και τις ενορχηστρώσεις στο άλμπουμ “The Spiders from Mars”.

1948, Γεννήθηκε η Stevie Nicks στο Φοίνιξ της Αριζόνα. Έγινε δημοφιλής μετά την ενσωμάτωση της στο συγκρότημα Fleetwood Mac το 1974. Το 1981 άρχισε επιτυχημένη σόλο καριέρα και τα άλμπουμ της έχουν πουλήσει πάνω από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.

1964, Γεννήθηκε ο Lenny Kravitz στη Νέα Υόρκη. Κέρδισε το βραβείο Grammy “Best Male Rock Vocal Performance” για τέσσερις συνεχόμενες χρονιές από το 1999 έως και το 2002 για τα τραγούδια “Fly Away”, “American Woman”, “Again” και “Dig In”. Το 2002 κέρδισε το American Music Award “Favorite Pop/Rock Male Artist”. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει εννέα στούντιο άλμπουμ και μια συλλογή τραγουδιών, με πωλήσεις παγκοσμίως που ξεπερνούν τα σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα.

1968, Πέθανε ο Little Willie John σε ηλικία 30 ετών στις φυλακές της πολιτείας της Ουάσινγκτον στην πόλη Γουάλα Γουάλα από πνευμονία. Δύο χρόνια περίπου νωρίτερα είχε φυλακιστεί μετά από καταδίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Γνώρισε επιτυχία το 1960 με το τραγούδι “Sleep”, το οποίο ανέβηκε μέχρι το Νο13 του Billboard. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1996.

1969, Ο John Lennon και η Yoko Ono αρχίζουν την δεύτερη “bed-in for peace” διαμαρτυρία τους, στο δωμάτιο 1742 του ξενοδοχείο Queen Elizabeth Hotel στο Μόντρεαλ του Καναδά. Θα παραμείνουν ξαπλωμένοι δίνοντας συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους, υπερασπιζόμενοι την παγκόσμια ειρήνη, για οκτώ ημέρες. Σε εκείνο το δωμάτιο θα ηχογραφηθεί, την 1 Ιουνίου με πρόχειρη εγκατάσταση, το τραγούδι ύμνος του αντιπολεμικού κινήματος “Give Peace a Chance”.

1973,  Οι Deep Purple κυκλοφορούν το single “Smoke on the Water”. Είχε πρωτοκυκλοφορήσει με το άλμπουμ “Machine Head” το Μάρτιο του 1972.

1980, Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το συγκρότημα Blondie με το τραγούδι “Call Me”.

1990, Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Billboard που στις πέντε πρώτες θέσεις βρίσκονται μόνο γυναίκες. Στην πρώτη θέση η Madonna με το τραγούδι “Vogue”. Τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις συμπληρώνουν οι Heart “All I Wanna Do Is Make Love to You”, Sinead O’Connor “Nothing Compares 2 U”, Wilson Phillips “Hold On” και Janet Jackson “Alright”.

1994, Ο pop τραγουδιστής Michael Jackson και η κόρη του Elvis Presley, Lisa Marie, παντρεύονται κρυφά σε τελετή που πραγματοποιείται στον Άγιο Δομίνικο. Η Lisa Marie Presley θα ζητήσει διαζύγιο είκοσι μήνες αργότερα.

2004, Η Céline Dion επιστρέφει στη σκηνή του Caesar’s Palace στο Λας Βέγκας της Νεβάδα για πρώτη φορά μετά την εγχείρηση στο λαιμό της. Η Καναδή τραγουδίστρια είχε ακυρώσει μεγάλο μέρος της περιοδείας της στην Αυστραλία το Μάρτιο, μετά από πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τις φωνητικές της χορδές.

2005, Η Gwen Stefani, τραγουδίστρια των No Doubt, βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με το τραγούδι “Hollaback Girl”.

2006, Κυκλοφορεί στην Αμερική, μια ημέρα μετά την Μεγάλη Βρετανία, το έβδομο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος Marilyn Manson με τίτλο “The High End of Low”. Κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι την τέταρτη θέση του Billboard χωρίς καλύτερη συνέχεια.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background