ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!

Written by on 25/01/2022

1957, Γεννήθηκε ο Eddie Van Halen στο Ναϊμέχεν της Ολλανδίας. Το 1972 σχημάτισε το hard rock συγκρότημα Van Halen. Είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές παραστάσεις του και τεχνικές ηχογράφησης.

1958: Γεννήθηκε η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της R&B, Anita Baker, στο Τολέδο του Οχάιο, αλλά μεγάλωσε από ανάδοχους γονείς στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν.

1963: Γεννήθηκε ο Andrew Ridgeley, των Wham!, στο Windlesham του Surrey της Αγγλίας. Συνάντησε τον George Michael στο λύκειο.

1963: Γεννήθηκε ο DJ Jazzie B, των Soul II Soul, στο Hornsey του Λονδίνου της Αγγλίας. Το πραγματικό του όνομα είναι Trevor Beresford Romeo.

1969, Οι Led Zeppelin δίνουν μια τετράωρη συναυλία στο Boston Tea Party στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Χρόνια αργότερα ο John Paul Jones θα δηλώσει: “Εκείνη η συναυλία μας ήταν από τις πιο σημαντικές. Ήταν τότε που όλοι μας πρόσεξαν πραγματικά. Το κοινό δεν μας άφηνε να κατέβουμε από την σκηνή! Είχαμε παίξει όλα μας τα τραγούδια και στο τέλος αρχίσαμε να παίζουμε τραγούδια των The Beatles όπως”I Saw Her Standing There”, “Please Please Me”…”

1973: Ο Elton John κυκλοφορεί στην Αμερική το 6ο studio album με την ονομασία “Don’t Shoot Me, I’m Only The Piano Player”. Περιέχει δύο από τις μεγαλύτερές του επιτυχίες, το “Crocodile Rock”, όπου γίνεται το πρώτο #1 του Elton στην Αμερική, και το τραγούδι που εμπνεύστηκε από τον πόλεμο του Vietnam, “Daniel.”

1977, Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Fleetwood Mac, Peter Green εισάγεται σε ψυχιατρική κλινική μετά από επίθεση στον λογιστή του με αεροβόλο όπλο. Όταν ο τελευταίος προσπάθησε να του παραδώσει επιταγή ύψους τριάντα χιλιάδων δολαρίων για πνευματικά δικαιώματα.

1985 Το άλμπουμ του Bruce Springsteen με τίτλο “Born In The U.S.A.” βρίσκεται για δεύτερη εβδομάδα στην Νο 1 θέση του Billboard 200. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί το άλμπουμ “Like A Virgin” της Madonna.

1991: Στην κορυφή της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται οι Queen με το τραγούδι “Innuendo”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 1 εβδομάδα.

1994: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Adams, Stewart & Sting με το τραγούδι “All for love”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 3 εβδομάδες.

2009 Κυκλοφορεί το τρίτο στούντιο άλμπουμ των Σκοτσέζων indie rock Franz Ferdinand με τίτλο “Tonight”. Θα φτάσει μέχρι την δεύτερη θέση των Βρετανικών Albums Chart και την ένατη του Billboard 200. Δημοφιλή τραγούδια από το άλμπουμ: “Ulysses”, “No You Girls”, “Lucid Dreams” κ.α.

2016, Πέθανε ο Black σε ηλικία 53 ετών από δυστύχημα. Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Colin Vearncombe, άφησε πίσω του κληρονομιά το εκπληκτικό “Wonderful Life”.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background