ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

Written by on 23/08/2022

1946, Ο Keith Moon, ντράμερ των Who και ένας από τους …χειρότερους χαρακτήρες της ροκ σκηνής, γεννήθηκε στο Wembley του Λονδίνου. Εξαιρετικά ιδιόρρυθμος, βίαιος και μέθυσος, Από μικρός ήταν υπερκινητικός με …αχαλίνωτη φαντασία και το μόνο που αποσπούσε την προσοχή του ήταν η μουσική. Στις σχέσεις του ήταν ιδιαίτερα «αρσενικός» και καταπιεστικός και είναι χαρακτηριστικό ότι ανάγκασε τόσο τη σύζυγο του Κιμ Κέριγκαν, όσο και τη μετέπειτα φίλη του Annette Walter Lax να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους (και οι δύο ήταν μοντέλα). Στα επτά χρόνια του γάμου του με την Κιμ, της είχε σπάσει τη μύτη …μόνον τρεις φορές, ενώ συνήθιζε να «παίζει» μαζί της σημαδεύοντας την με όπλα! Πέθανε πρόωρα στις 7/9/78, από υπερβολική δόση χαπιών καθώς κατέστησε μοιραία την απόπειρα του να ξεμεθύσει ακαριαία με Clomethiazole. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Jeff Beck, Eric Clapton, George Harrison, Yoko Ono κ.α. Είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στον Jimmy Page να μην ονομάσει το νέο του συγκρότημα Mad Dog αλλά Led Zeppelin. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ντράμερ όλων των εποχών.

 

1951, Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Jimi Jamison (Jimmy Wayne Jamison) γεννήθηκε στο Mississippi. Υπήρξε μέλος των Survivor από το 1984 έως και το 1989 και από το 2000 έως και το 2006. Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του είναι το “Burning Heart” από το soundtrack της ταινίας “Rocky IV”.

 

1978, Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Julian Casablancas (Julian Fernando Casablancas) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Strokes. Επιτυχίες του συγκροτήματος τα τραγούδια “Last Nite”, “Hard to Explain”, “Someday” κ.α. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “Phrazes for the Young”.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background