ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ!

Written by on 19/03/2022

1951, Ο Βρετανός ντράμερ Carl Palmer (Carl Frederick Kendall Palmer) γεννήθηκε στο Handsworth του Μπέρμιγχαμ. Έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι Emerson, Lake & Palmer, Asia, Mike Oldfield κ.α.

1960, Ο Elvis Presley ξεκινά τις πρώτες του ηχογραφήσεις από τη στιγμή που απολύθηκε από το στρατό στις 5 Μαρτίου. Παρέα με τον κιθαρίστα Scotty Moore αρχίζουν δουλειά με τα τραγούδια “Stuck on You” και “Fame and Fortune” στο στούντιο της RCA Records στο Νάσβιλ του Τενεσί των ΗΠΑ, γνωστό ως RCA Studio B.

1969, Στην Βρετανική πρεσβεία στο Γιβραλτάρ ο John Lennon παντρεύεται την Yoko Ono. Η τελετή του γάμου διήρκησε δέκα λεπτά. Το τραγούδι των The Beatles, “The Ballad of John and Yoko” είναι μια μικρή ιστορία του γάμου τους.

1972, Το τραγούδι “A Horse with No Name” του rock συγκροτήματος America βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100. Κυκλοφόρησε στις 31 Ιανουαρίου και είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που σημείωσε ποτέ το γκρουπ.

1988, Πέθανε ο Gil Evans σε ηλικία 75 ετών στην Κουερναβάκα του Μεξικό. Ήταν μεγάλος θαυμαστής του Jimi Hendrix αλλά ο θάνατος του κιθαρίστα δεν επέτρεψε την συνεργασία τους. Παρόλα αυτά το 1986 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τραγούδια του Hendrix σε δικές του ενορχηστρώσεις. Την ίδια χρονιά το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο Jazz Hall of Fame.

1991, Ο τετράχρονος γιος του Eric Clapton, Conor σκοτώνεται όταν πέφτει από το παράθυρο του 53ου ορόφου του διαμερίσματος τους στη Νέα Υόρκη. Ο Clapton έγραψε αργότερα για τον χαμένο γιο του, το τραγούδι “Tears in Heaven” το οποίο θα του χαρίσει τρία βραβεία Grammy.

1991, Ανακοινώνεται στο Τύπο πως ο Michael Jackson και η Sony υπογράφουν συμβόλαιο ύψους δεκαοκτώ εκατομμυρίων δολαρίων για το επερχόμενο άλμπουμ του καλλιτέχνη με τίτλο “Dangerous”. Θα κυκλοφορήσει στις 26 Νοεμβρίου.

1997, Ο Ελληνικής καταγωγής συνθέτης Yanni είναι ο πρώτος δυτικός καλλιτέχνης που πραγματοποιεί συναυλία στο μαυσωλείο Τατζ Μαχάλ της Ινδίας. Η συναυλία είναι μέρος των εορτασμών της πεντηκοστής επετείου της ημέρας ανεξαρτησίας. Τα έσοδα από την συναυλία και τους χορηγούς, ο καλλιτέχνης τα δωρίζει για την επισκευή του μνημείο το οποίο είχε κτίσει ο Shah Jahan στην μνήμη της γυναίκας του Mumtaz Mahal.

2000,  Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Madonna ανακοινώνει στο Τύπο πως είναι τριών μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί από τον δέκα χρόνια νεώτερο της σύζυγο και Βρετανό σκηνοθέτη Guy Ritchie.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background