ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!

Written by on 02/01/2021

1954, Γεννήθηκε ο  Glenn Goins, μέλος των Parliament Funkadelic στα μέσα της δεκαετίας του ’70, στο Πλεινφίλντ του Νιού Τζέρσι. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997.

 

1969 Ξεκινούν τα γυρίσματα για την ταινία “Let It Be” των The Beatles στα Twickenham Studios, με σκηνοθέτη τον Michael Lindsay-Hogg. Οι πρόβες κινηματογραφούνται και αυτές, με σκοπό να δημιουργηθεί μία ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο “Beatles at Work”. Το συγκρότημα έχει ξανά συνεργαστεί με τον Αμερικανό Lindsay-Hogg για την δημιουργία των διαφημιστικών ταινιών “Paperback Writer”, “Rain”, “Hey Jude” και “Revolution”.

 

1979 Αρχίζει η δίκη για το φόνο της Nancy Spungen με κατηγορούμενο τον σύντροφό της, Sid Vicious των Sex Pistols. Σε ηλικία 17 ετών η Spungen άφησε το πατρικό της σπίτι και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Ακολουθούσε σαν groupie συγκροτήματα όπως οι Aerosmith, The New York Dolls και The Ramones. Το 1977 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και γνώρισε τον Sid Vicious των Sex Pistols. Μαζί κατανάλωναν καθημερινά μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Στις 12 Οκτωβρίου του 1978, η Spungen βρέθηκε μαχαιρωμένη στο δωμάτιο του ξενοδοχείο που έμεναν στη Νέα Υόρκη. Ο Vicious θα συνελήφθη λίγο αργότερα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας αλλά θα βρεθεί νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης ένα μήνα μετά, πριν προλάβει να ολοκληρωθεί η δίκη.

 

1981, Πέθανε ο  David Lynch, μία από τις φωνές του συγκροτήματος The Platters, σε ηλικία 51 ετών στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια από καρκίνο. Δημοφιλή τραγούδια τους, τα “Only You” και “The Great Pretender”.

 

1997, Πέθανε ο Randy California σε ηλικία 45 ετών. Κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στο νησί Μολοκάι της Χαβάη, ο California πνίγεται στην προσπάθεια του να σώσει τον δωδεκάχρονο γιο του. Είναι γνωστός ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Spirit.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background