ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!

Written by on 19/02/2023

1940, Γεννήθηκε ο Smokey Robinson στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν. Το 1987 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το 1989 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Living Legends Award”.

1957, Γεννήθηκε ο Falco στην Βιέννη της Αυστρίας. Μεγαλύτερες του επιτυχίες είναι τα τραγούδια “Jenny” και “Rock me Amadeus”, 1985 και 1986 αντίστοιχα.

1963, Γεννήθηκε ο Seal στο Πάντινγκτον του Λονδίνου. Ξεκίνησε τη καριέρα του τραγουδώντας σε τοπικά μαγαζιά και τη δεκαετία του ’80 ενσωματώθηκε στο Βρετανικό funk συγκρότημα Push, με τους οποίους περιόδευσε στην Ιαπωνία. Κατά το ταξίδι αυτό, η μπάντα χωρίστηκε… Επέστρεψε στην Αγγλία και μετά από λίγο καιρό γνώρισε τον παραγωγό Adamski. Μαζί ηχογράφησαν το τραγούδι “Killer”, με το οποίο έγινε δημοφιλής το 1990. Το τρίτο single “Kiss from a Rose” από το άλμπουμ του “Seal II” (1994) γνώρισε επιτυχία περίπου ένα χρόνο μετά όταν συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας “Batman Forever” (1995). Τον Αύγουστο του 1995 το τραγούδι έφτασε στην κορυφή του Billboard και το 1996 χάρισε στον καλλιτέχνη τρία βραβεία Grammy τα “Record of the Year”, “Song of the Year” και “Best Male Pop Vocal Performance”.

1964, Οι Simon & Garfunkel ολοκληρώνουν το τραγούδι “The Sound of Silence” και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν κι άλλες ηχογραφίσεις.

1972, Ο Paul McCartney κυκλοφορεί το τραγούδι “Give Ireland Back to the Irish”. Η μετάδοση του απαγορεύεται από το BBC και άλλα ραδιοφωνικά μέσα της Αγγλίας. Ο McCartney έγραψε το τραγούδι σαν αντίδραση των αιματηρών επεισοδίων της “Ματωμένης Κυριακής” στην Ιρλανδία στις 30 Ιανουαρίου του 1972.

1980, Πέθανε ο Bon Scott σε ηλικία 33 ετών στο Λονδίνο από πνευμονική αναρρόφηση εμετού. Μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σε κλαμπ του Λονδίνου, ο Scott αποκοιμήθηκε στο αυτοκίνητο ενός φίλου του. Την επόμενη ημέρα βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King’s College όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτωνThe Spektors, The Valentines και Fraternity μέχρι το 1974 που αντικατέστησε τον τραγουδιστή Dave Evans στο hard rock συγκρότημα AC/DC. Έμεινε μαζί τους μέχρι και τον θάνατο του το 1980. Συμμετείχε στα άλμπουμ του συγκροτήματος: “High Voltage”, “T.N.T.”, “Dirty Deeds Done Dirt Cheap”, “Let There Be Rock”, “Powerage” και “Highway To Hell”.

1982, Κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο Τέξας ο Ozzy Osbourne συλλαμβάνεται. Φορώντας το φόρεμα της μέλλουσας γυναίκας του Sharon και μεθυσμένος, κατούρησε στο μνημείο των πεσόντων στην Μάχη του Άλαμο. Για την πράξη του ο Ozzy “αποκλείστηκε” από την πόλη του Σαν Αντόνιο για μία δεκαετία.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background