ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

Written by on 19/04/2024

1936, Γεννήθηκε η Ruby Johnson στο Ελίζαμπεθ Σίτι της Βόρειας Καρολίνας. Παρά την επιτυχία που γνώρισε με τραγούδια όπως τα “I’ll Run Your Hurt Away” και “If I Ever Needed Love”, στις αρχές της δεκαετίας του ’70 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

 

1942, Γεννήθηκε ο Alan Price στο Φάτφιλντ της Αγγλίας. Εργάστηκε σαν πιανίστας (πλήκτρα) στο Βρετανικό rock συγκρότημα The Animals από το 1962 έως και 1965. Το χαρακτηριστικό παίξιμο του ακούγεται σε τραγούδια όπως τα “House of the Rising Sun”, “Don’t Let Me Be Misunderstood” και “Bring It On Home To Me”.

 

1944, Γεννήθηκε ο πιανίστας και συνθέτης των Parliament-Funkadelic και Talking Heads, Bernie Worrell στο Λονγκ Μπραντς του Νιου Τζέρσεϊ. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1997, μαζί με τα ονόματα δεκαπέντε άλλων μελών του συγκροτήματος Parliament-Funkadelic.

 

1978, Κυκλοφορεί από τους Patti Smith Group το τραγούδι “Because the Night”. Το τραγούδι έγραψε η ίδια η Patti Smith σε συνεργασία με τον Bruce Springsteen. Είναι μέρος του άλμπουμ του συγκροτήματος “Easter”, το οποίο κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 1978. Το τραγούδι θα φτάσει μέχρι την δέκατη τρίτη θέση του Billboard και την πέμπτη των Βρετανικών Singles Chart. Το 1987 το περιοδικό NME το κατέταξε στην 116η θέση της λίστας του “The Top 150 Singles of All Time”.

 

1980, Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το Αμερικάνικο rock/new wave/punk συγκρότημα Blondie με το τραγούδι “Call Me”. Είναι το βασικό τραγούδι του soundtrack της ταινίας “American Gigolo” με πρωταγωνιστή τον Richard Gere.

 

1986, Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Prince & the Revolution με το τραγούδι “Kiss”, ακολουθούν στην δεύτερη θέση οι The Bangles με το τραγούδι “Manic Monday”. Και τα δύο τραγούδια είναι γραμμένα από τον Prince και έτσι γίνεται ο πέμπτος τραγουδοποιός που κατάφερε να έχει δύο τραγούδια στο top ten την ίδια στιγμή.

 

1993, Πέθανε ο Steve Douglas σε ηλικία 54 ετών στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από καρδιακή ανεπάρκεια κατά την διάρκεια ηχογράφησης σε στούντιο παρέα με τον Ry Cooder. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Phil Spector, Brian Wilson, The Beach Boys, Aretha Franklin, Elvis Presley, Bob Dylan κ.α. Το 2003 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

 

2003, Hacker εισβάλει στην επίσημη ιστοσελίδα της Madonna. Η pop τραγουδίστρια, στην προσπάθεια της να καταπολεμήσει το παράνομο “κατέβασμα” τραγουδιών, λίγες ημέρες νωρίτερα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα ψεύτικο αρχείο mp3, από το επερχόμενο της άλμπουμ “American Life”, το οποίο όταν κάποιος χρήστης το “κατέβαζε” και προσπαθούσε να το ανοίξει, του έβγαζε το μήνυμα: “What the f— do you think you’re doing?”. Ο hacker διάθεσε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ σαν free mp3 downloads στην ιστοσελίδα της, αναγράφοντας το μήνυμα: “This is what the f— I think I’m doing”.

 

2006, Ο Michael Jackson ανακοινώνει την συμφωνία του με την δισκογραφική εταιρεία Two Seas Records για νέο άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορούσε το 2007. Το label είναι η κοινή επιχείρηση του pop star και του πολύ καλού του φίλου Sheikh Abdullah, πρίγκιπας του Μπαχρέιν, ο οποίος τον φιλοξενούσε από τον Ιούνιο του 2005 και την λήξη της δίκης κατά της παιδικής κακοποίησης.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background