ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Written by on 17/10/2021

1944, Γεννήθηκε ο Denny Laine στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο πρώτο άλμπουμ των The Moody Blues, “The Magnificent Moodies” (1965). Αργότερα το 1971 ενσωματώθηκε στους Paul McCartney & The Wings όπου και παρέμεινε μέχρι το 1981.

1971, Πέθανε ο Duane Allman, ιδρυτικό μέλος του southern rock συγκροτήματος The Allman Brothers Band, σε ηλικία 24 ετών σε δυστύχημα με την μηχανή του στο Μαίηκον της Τζόρτζια. Εκτός του συγκροτήματος, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι King Curtis, Aretha Franklin, Wilson Pickett, Herbie Mann και Derek and the Dominos.

1991, Δύο μέλη του συγκροτήματος Pink Floyd τραυματίζονται σε αγώνα ταχύτητος όταν το αυτοκίνητο με το οποίο συμμετείχαν, μια Jaguar C-Type, ανατρέπεται στην περιοχή San Luis Potosi του Μεξικό. Ο μάνατζερ του γκρουπ, Steve O’Rourke, σπάει το πόδι του και ο Dave Gilmour τραυματίζεται ελαφρά στο κεφάλι. Ο ντράμερ Nick Mason συνεχίζει κανονικά τον αγώνα.

1996, Το Βρετανικό συγκρότημα The Stone Roses διαλύεται. Ο τραγουδιστής Ian Brown κάνει την εξής δήλωση: “Έχοντας περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια στην πιο βρώμικη δουλεία του κόσμου, ανακοινώνω με χαρά την διάλυση των Stone Roses”. Είχαν δημιουργηθεί το 1984 και θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της μουσικής σκηνής του Manchester, η λεγόμενη Madchester. Στην βασική σύνθεση του γκρουπ ήταν ο Ian Brown στη φωνή, ο John Squire στην κιθάρα, ο Mani (Gary Mounfield) στο μπάσο και ο Reni (Alan Wren) στα τύμπανα και δεύτερες φωνές. Κυκλοφόρησαν δύο στούντιο άλμπουμ, τα “The Stone Roses” (1989) και “Second Coming” (1994). Δημοφιλή τραγούδια τους: “Elephant Stone”, “Made of Stone”, “One Love”, “I Wanna Be Adored” κ.α. Στις 18 Οκτωβρίου του 2011 σε συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Soho του Λονδίνου, οι Stone Roses θα ανακοινώσουν και επίσημα την επανένωση τους.

2003, Μια νέα έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Nielsen αποκαλύπτει πως οι θαυμαστές των The Beatles με τα χρόνια μικραίνουν αντί να μεγαλώνουν. Το ένα τρίτο αυτών που αγόρασαν την συλλογή τραγουδιών τους με τίτλο “1” είναι μεταξύ δεκαοκτώ και εικοσιτεσσάρων χρόνων. Το άλμπουμ περιέχει τραγούδια του συγκροτήματος από το χρονικό διάστημα 1962-1970 και κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου του 2000. Οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα τριάντα ένα εκατομμύρια αντίτυπα.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background