ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!

Written by on 17/01/2023

1927, Γεννήθηκε η Eartha Kitt στο Νορθ της Νότιας Καρολίνας. Την δεκαετία του ’60 πήρε τον ρόλο της Catwoman στην τηλεοπτική σειρά “Batman”, αντικαθιστώντας την ηθοποιό Julie Newmar. Κυκλοφόρησε συνολικά δεκατρία άλμπουμ. Κέρδισε τρία Annie Awards και δύο Emmy Awards. Από το 1960 το δικό της αστέρι υπάρχει στο Hollywood Walk of Fame. ΟOrson Welles την είχε περιγράψει ως “μία από τις πιο συναρπαστικές γυναίκες στον κόσμο”.

 

1948, Γεννήθηκε ο Mick Taylor στο Ουέλουιν Γκάρντεν Σίτι της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως κιθαρίστας στους The Rolling Stones από το 1969 έως το 1974. Αγαπούσε την blues, rhythm & blues και rock & roll μουσική και ήταν δεξιοτέχνης στην τεχνική slide.

 

1970, Πέθανε ο Billy Stewart σε ηλικία 32 ετών στην πόλη Σέλμα της Βόρειας Καρολίνας όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του και έπεσε στον ποταμό Neuse. Το 1966 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την ερμηνεία του στο τραγούδι “Summertime” του George Gershwin.

 

1974, Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το δέκατο τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο “Planet Waves”. Στις 16 Φεβρουαρίου θα φτάσει στην κορυφή του Billboard 200 και θα είναι η πρώτη φορά που άλμπουμ του τραγουδιστή και τραγουδοποιού θα φτάσει σε αυτή τη θέση. Το εξώφυλλο ζωγράφισε ο ίδιος και η αρχική έκδοση περιείχε ένα ένθετο με αποσπάσματα από το προσωπικό του ημερολόγιο. Στο άλμπουμ αυτό, ο Dylan συνεργάζεται και πάλι με το συγκρότημα The Band, με τους οποίους ξεκινάει περιοδεία μετά την κυκλοφορία του.

 

2001, Ο μπασίστας των Metallica, Jason Newsted ανακοινώνει ότι αποχωρεί από το σχήμα. Είχε πάρει τη θέση τουCliff Burton που είχε σκοτωθεί το Σεπτέμβριο του 1986, όταν ο λεωφορείο της μπάντας ανετράπη κατά τη διάρκεια της περιοδείας για το άλμπουμ “Master of Puppets” στη Σουηδία.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background