ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!

Written by on 15/12/2022

1921, Γεννήθηκε ο DJ Alan Freed στο Τζονστάουν της Πενσυλβάνια. Ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός και έγινε παγκόσμια γνωστός για την προώθηση αφροαμερικανής μουσικής σε Αμερική και Ευρώπη. Ήταν γνωστός και ως “the Moondog” από ένα ραδιοφωνικό σόου που παρουσίαζε στο WJW με την ονομασία “The Moondog House”. Η καριέρα του άρχισε να φθίνει όταν κατηγορήθηκε πως “τα έπαιρνε” από τους καλλιτέχνες και τις δισκογραφικές εταιρείες, για να παίζει τους δίσκους τους στο ραδιόφωνο (payola scandal).

 

1944, Πέθανκε ο Glenn Miller σε ηλικία 40 ετών όταν το αεροπλάνο που επέβαινε καταρρίφθηκε πάνω στη Μάγχη κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μαζί με την ορχήστρα του είχαν εικοσιτρείς Νο1 επιτυχίες, μεταξύ αυτών τα “In the Mood” (Joe Garland), “Tuxedo Junction” (Joe Garland & Eddie Durham) τα οποία πούλησαν από ένα εκατομμύρια αντίτυπα. Είχε την ικανότητα να “μεταμορφώνει” κλασικές συνθέσεις και να τις κάνει επιτυχίες. Είναι γνωστός και ως “ο Βασιλιάς του Swing”.

 

1955, Γεννήθηκε ο Paul Simonon, μπασίστας των The Clash, στο Μπρίξτον του Λονδίνου. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1976 και παρέμεινε ενεργό μέλος τους για μία περίπου δεκαετία. Το 2010 συνεργάστηκε με τον Damon Albarn και τους Gorillaz για το άλμπουμ “Plastic Beach”. Επίσης συμμετέχει στο σχήμα στις live εμφανίσεις ως μπασίστας.

 

1962, Ο μπασίστας Bill Wyman κάνει την πρώτη του live εμφάνιση με τους The Rolling Stones στο St. Mary’s Church Hallτης περιοχής Putney του Νότιου Λονδίνου.

 

1979 Στην πρώτη θέση των Βρετανικών Singles Chart βρίσκονται οι Pink Floyd με το τραγούδι “Another Brick in the Wall (Part II)”. Κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία σαν single στις 30 Νοεμβρίου του 1979 και είναι το δεύτερο από τα τρία τραγούδια με τον ίδιο τίτλο, τα οποία είναι παραλλαγές του ίδιου βασικού θέματος από την rock opera του συγκροτήματος “The Wall”. Και τα τρία τραγούδια έχει γράψει εξολοκλήρου ο μπασίστας του γκρουπ, Roger Waters.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background