ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

Written by on 13/04/2022

1932, Γεννήθηκε η Loretta Lynn στο Μπούτσερ Χόλοου του Κεντάκι. Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Grammy, επτά American Music Awards κ.α. Το 1988 το όνομα της γράφτηκε στο Country Music Hall of Fame.

 

1945, Γεννήθηκε ο Ritchie Blackmore στο Γουέστον Σούπερ Μάρ της Αγγλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος των συγκροτημάτων Deep Purple (1968-1975) και Rainbow (1975-1984). Ένα από τα πιο δημοφιλή riff στην ιστορία της μουσικής είναι η εισαγωγή του στο τραγούδι “Smoke on the Water”, το οποίο έγινε επιτυχία με τους Deep Purple. Σύμφωνα με το περιοδικό Guitar World, τα σόλο του στα τραγούδια “Highway Star” και “Lazy” συγκαταλέγονται στα εκατό καλύτερα όλων των εποχών.

 

1963, Σε εμφάνιση των The Rolling Stones στο Crawdaddy Club στο Ρίτσμοντ της Αγγλίας, όπου ήταν το house band, στο κοινό παρευρίσκονται οι The Beatles… Στα καμαρίνια γνωρίζονται για πρώτη φορά.

 

1967, Οι Bee Gees κυκλοφορούν το πρώτο τους single στην Αμερική, με τίτλο “New York Mining Disaster 1941”. Είναι επίσης το πρώτο τους single που έκανε την εμφάνιση του στα Αμερικάνικα και Βρετανικά Singles Chart.

 

1980, Γεννήθηκε ο Win Butler, μέλος των Arcade Fire, στο Τράκι της Καλιφόρνια. Με τους Arcade Fire το 2008 είχαν προταθεί για το βραβείο Grammy “Best Alternative Music Album” για το άλμπουμ τους “Funeral”.

 

1983, Πέθανε ο Pete Farndon, μέλος των The Pretenders, σε ηλικία 30 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Λόγω των προβλημάτων που του δημιουργούσαν τα ναρκωτικά, είχε αποχωρήσει από το γκρουπ το 1982.

 

1984, Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Kenny Loggins με το τραγούδι “Footloose”, ακολουθεί στην δεύτερη θέση ο Phil Collins με το τραγούδι “Against All Odds (Take A Look At Me Now)”.

 

1997,  Οι Depeche Mode κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Ultra”. Είναι το πρώτο άλμπουμ μετά την αποχώρηση του Alan Wilder το 1995. Το άλμπουμ θα κάνει την είσοδο του στα Βρετανικά Album Charts κατευθείαν στην πρώτη θέση, ενώ στην Αμερική θα φτάσει μέχρι την πέμπτη θέση του Billboard 200.

 

2004, Η Αμερικανίδα pop τραγουδίστρια Sophie B. Hawkins κερδίζει την δίκη για την μήνυση που είχε καταθέσει κατά κάποιου άντρα ο οποίος πουλούσε παράνομα αντίτυπα του επερχόμενου τότε άλμπουμ της “Wilderness”, με δημοπρασία στην ιστοσελίδα eBay.

 

2006, Ανακοινώνεται πως υπάρχουν σχέδια για την επεξεργασία και διάθεση των τραγουδιών του συγκροτήματος The Beatles για πώληση μέσω διαδικτύου. Στις 16 Νοεμβρίου του 2010, ο κατάλογος των Beatles θα “ανέβει” στο iTunes.

 

2015, Πέθανε  σε ηλικία 74 ετών από καρκίνο ο θρυλικός τραγουδιστής του “When a Man Loves a Woman” Percy Sledge.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background