ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΜΑΙΟΥ!

Written by on 13/05/2022

1912, Γεννήθηκε ο Gil Evans στο Τορόντο του Καναδά. Το 1986 το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο Jazz Hall of Fame. Μετά τον θάνατο του το 1989, κέρδισε το βραβείο Grammy “Best Jazz Instrumental Performance, Big Band” για το άλμπουμ “Bud and Bird”.

 

1941, Γεννήθηκε ο Ritchie Valens στο Pacoima της Καλιφόρνια. Ήταν από τους πρωτοπόρους του rock ‘n’ roll και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής με την διασκευή του τραγουδιού “La Bamba” το 1958.

 

1950, Γεννήθηκε ο Stevie Wonder στο Σαγκινόου του Μίσιγκαν. Ο Wonder γεννήθηκε τυφλός. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία στην ηλικία των έντεκα. Έχει πάνω από τριάντα τραγούδια-επιτυχίες και έχει κερδίσει συνολικά εικοσιδύο βραβεία Grammy, τα περισσότερα που έχει κερδίζει μέχρι σήμερα σόλο καλλιτέχνης. Το 1983 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame και το 1989 στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2009 τιμήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη με τον τίτλο “Messenger of Peace”.

 

1983, Το Βρετανικό συγκρότημα The Smiths κυκλοφορεί το πρώτο τους single με τίτλο “Hand in Glove”. Είναι μια δημιουργία του τραγουδιστή Morrissey και του κιθαρίστα Johnny Mar

 

1988, Πέθανε ο Chet Baker σε ηλικία 58 ετών, πέφτοντας από το μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου του ξενοδοχείου που διέμενε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Στο δωμάτιο του βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Ο θάνατος του χαρακτηρίστηκε ατύχημα.

 

1993, Οι Red Hot Chili Peppers, Bette Midler και Barry White δανείζουν τις φωνές τους στο εικοστό δεύτερο και τελευταίο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων The Simpsons με τίτλο “Krusty Gets Kancelled”.

 

2003, Κυκλοφορεί σε Αμερική και Καναδά το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του Αμερικάνικου συγκροτήματος Marilyn Manson με τίτλο  “The Golden Age of Grotesque”. Την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε μόνο στις ΗΠΑ εκατόν είκοσι χιλιάδες αντίτυπα και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη θέση του Billboard 200.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background