ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 ΜΑΙΟΥ!

Written by on 11/05/2022

1929, Γεννήθηκε ο Burt Bacharach στο Κάνσας Σίτυ του Μιζούρι. Στην 20ετή καριέρα του έγραψε ή έκανε παραγωγή σε περισσότερες από τριάντα πέντε επιτυχίες, εννέα από τις οποίες μπήκαν στο Billboard, όπως “The Look of Love” (Dusty Springfield), “Walk On By” (Isaac Hayes), “What’s New, Pussycat” (Tom Jones), “I Say a Little Prayer” και “I Just Don’t Know What to Do with Myself” το οποίο διασκεύασαν το 2003 οι The White Stripes.

 

1948, Γεννήθηκε ο Steve Winwood στο Handsworth του Μπέρμιγχαμ. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Spencer Davis Group, Traffic και Blind Faith. Το 1986 ανέβηκε στην κορυφή του Billboard με το τραγούδι “Higher Love” με το ποίο κέρδισε δύο βραβεία Grammy, τα “Record of the Year” και “Best Male Pop Vocal Performance”.

 

1958,  Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Everly Brothers και το τραγούδι “All I Have To Do Is Dream”. Τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame το 2004.

 

1972,  Κυκλοφορεί το δέκατο στούντιο άλμπουμ (διπλό) του Βρετανικού συγκροτήματος The Rolling Stones με τίτλο “Exile on Main St”.  Στις 17 Μαΐου του 2010 επανακυκλοφόρησε με επιπλέον δέκα ακυκλοφόρητα τραγούδια. Η επανέκδοση του άλμπουμ έγινε με αφορμή την προβολή ενός νέου ντοκιμαντέρ που αφορούσε το συγκρότημα με τίτλο “Stones In Exile”.

 

1977, Η Virgin Records ανακοινώνει την υπογραφή συμβολαίου με το punk συγκρότημα Sex Pistols. Είναι η τρίτη τους δισκογραφική εταιρεία σε διάστημα ενός χρόνου.

 

1998, Ο Lenny Kravitz κυκλοφορεί το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο “5”. Είναι ίσως το πιο εμπορικό άλμπουμ του Αμερικανού καλλιτέχνη με πωλήσεις που ξεπερνούν τα έξι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Kravitz κέρδισε δύο βραβεία Grammy, το “Best Male Rock Vocal Performance” για τα τραγούδια “Fly Away” και “American Woman”, το 1999 και 2000 αντίστοιχα.

 

2001, Πέθανε ο Perry Como σε ηλικία 88 ετών στον ύπνο του στο σπίτι του στη Φλόριντα από τη νόσος Αλτσχάιμερ. Το 1987 του απονεμήθηκε το βραβείο Kennedy Center Honor ενώ το 2002 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για την προσφορά του στη μουσική.

 

2009, Η προγραμματισμένη συναυλία των Depeche Mode στο Terra Vibe της Μαλακάσας, στα πλαίσια της περιοδείας του συγκροτήματος Tour of the Universe για την προώθηση του 12ου στούντιο άλμπουμ τους “Sounds of the Universe”, ακυρώνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λόγω ξαφνικής αδιαθεσία του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Dave Gahan.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background