ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!

Written by on 08/01/2022

1941, Γεννήθηκε η Joan Baez στο Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης. Χαρακτηρίζεται για την αγωνιστική δραστηριότητα της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Βοήθησε ώστε τα τραγούδια του Bob Dylan να βρουν το δρόμο τους στο πλατύ αμερικανικό κοινό. Έξι από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησε έχουν γίνει χρυσά.

1944,  Γεννήθηκε ο Jimmy Page στο δυτικό προάστιο του Λονδίνου, Χέστον. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Yardbirds από το 1966 έως το 1968 και στη συνέχεια των Led Zeppelin μέχρι το 1980. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι The Who, The Kinks,Marianne Faithfull, The Rolling Stones, Van Morrison, Eric Clapton, Joe Cocker κ.α. Το όνομα του έχει γραφτεί δύο φορές στο Rock and Roll Hall of Fame, μία με τους The Yardbirds και μία με τους Led Zeppelin.  Το 2005 τιμήθηκε από την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας με τον τίτλο Officer of the Order of the British Empire.

1963, Ο ντράμερ Charlie Watts ενσωματώνεται στους The Rolling Stones. Μέχρι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συγκροτήματος.

1967, Οι The Beatles βρίσκονται στο Studio Two των Abbey Road Studios στο Λονδίνο. Ηχογραφούν πνευστά μουσικά όργανα για το τραγούδι “Penny Lane”. Χωρίς να το γνωρίζει κανείς, ο John Lennon ηχογραφεί τις συνομιλίες των μουσικών για την προσωπική του συλλογή με ήχους και εφέ.

2003, Ένα πιάνο που ανήκε στον Elvis Presley πουλήθηκε σε δημοπρασία στον Michael Muzio των The Blue Moon Group για εξακόσια ογδόντα πέντε χιλιάδες δολάρια.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background