ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ!

Written by on 08/09/2023

1945, Το ιδρυτικό μέλος και μουσικός του Hammond των The Grateful Dead, Ron McKernan γνωστός και ως “Pigpen” (Ronald Charles McKernan 1945-1973), γεννήθηκε στο San Bruno της California. Ήταν μέλος του συγκροτήματος από το 1965 μέχρι και τον θάνατο του. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους φίλους της Janis Joplin. Το όνομα του γράφτηκε, μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος, στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994.

1947: Γεννήθηκε ο Ben Orr στο Lakewood του Οχάιο. Βασικός τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος των The Cars. Το πραγματικό του όνομα είναι Benjamin Orzechowski.

1955: Σε μια προσπάθεια να κρύψει τα τσακίσματα στο – μάλλον ασιδέρωτο – κοστούμι του, ο Τσακ Μπέρι κάνει την πάπια με τα πόδια για πρώτη φορά.

1973, Στην κορυφή του US Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Marvin Gaye με το τραγούδι “Let’s Get It On”. Είναι μέρος του ομότιτλου άλμπουμ του τραγουδιστή και το δεύτερο Νο1 του στο Billboard. Ηχογραφήθηκε στις 22 Μαρτίου στο Hitsville West του Λος Άντζελες.

1979: Γεννήθηκε η Pink στο Abington της Pennsylvania. Το πραγματικό της όνομα είναι Alecia Beth Moore.

1981: Στην κορυφη του Billboard Hot 100 βρισκονται οι Diana Ross και Lionel Richie και το τραγουδι “Endless Love”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 2 εβδομάδες.

1982, Ο Peter Gabriel κυκλοφορεί το τέταρτο άλμπουμ του, με τίτλο “Security”. Περιέχει την μεγάλη επιτυχία “Shock the Monkey”. Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε αργότερα στην ταινία “Project X” (1987) σε σκηνοθεσία του Jonathan Kaplan.

1998, Κυκλοφορεί από την Virgin Publishing, το βιβλίο “1,000 Greatest Albums Of All Time”. Στις πέντε πρώτες θέσεις βρίσκονται τέσσερα άλμπουμ των The Beatles. Πρώτο το “Revolver” και ακολουθεί στην δεύτερη θέση το “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, στην τρίτη θέση το “The Beatles” (White Album) και στην πέμπτη θέση το “Abbey Road”. Αυτοί που σπάνε το σερί είναι οι Nirvana και το άλμπουμ “Nevermind” που βρίσκονται στην τέταρτη θέση.

1997: Το συγκρότημα των Cornershop κυκλοφορεί το 3ο studio album τους με την ονομασία “When I Was Born for the 7th Time”. Περιλαμβάνει τη μεγάλη επιτυχία “Brimful of
Asha

“1997: Στην κορυφη της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται ο Will Smith και το τραγουδι “Men in Black”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 9 εβδομάδες.

1998: Κυκλοφορεί από την Virgin Publishing, το βιβλίο “1,000 Greatest Albums Of All Time”. Στις πέντε πρώτες θέσεις βρίσκονται τέσσερα άλμπουμ των The Beatles. Πρώτο
το “Revolver” και ακολουθεί στην δεύτερη θέση το “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, στην τρίτη θέση το “The Beatles” (White Album) και στην πέμπτη θέση το “Abbey Road”. Αυτοί που σπάνε το σερί είναι οι Nirvana και το άλμπουμ “Nevermind” που βρίσκονται στην τέταρτη θέση.

2003, Για την προώθηση του νέου άλμπουμ “Reality”, ο David Bowie δίνει μια παράσταση για λίγους τυχερούς στα Riverside Studios του Hammersmith στο Λονδίνο. Η παράσταση θα κινηματογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένα DVD. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “New Killer Star”, “Never Get Old” και το “Try Some, Buy Some” του George Harrison.

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background