ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Written by on 31/10/2023

1939, Γεννήθηκε ο Ali Farka Touré στο Τιμπουκτού του Μάλι. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μουσική της χώρας του, το Μάλι, η οποία έχει αρκετές ομοιότητες με την blues.

 

1963, Γεννήθηκε ο Johnny Marr στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του ως κιθαρίστας στο alternative rock συγκρότημα The Smiths. Μετά από την διάλυση της μπάντας συμμετείχε σε συγκροτήματα όπως The Pretenders, The The, Electronic, The Cribs κ.α.

 

1964, Στο No 1 του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Supremes και το τραγούδι “Baby Love”. Είναι μέρος του δεύτερου άλμπουμ τους “Where Did Our Love Go”.

 

1967, Αφού πέρασε την νύχτα στην φυλακή Wormwood Scrubs, ο κιθαρίστας των The Rolling Stones, Brian Jones καταδικάζεται σε εννέα μήνες φυλακή για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Θα ασκήσει έφεση και θα αφεθεί ελεύθερος.

 

1970, Γεννήθηκε η Linn Berggren στο Göteborg της Σουηδίας. Μαζί με την αδερφή της Jenny, τον αδερφό τους Jonasκαι τον φίλο τους Ulf Ekberg δημιούργησαν το συγκρότημα Ace of Base. Γνώρισαν επιτυχία την δεκαετία του ’90 με τραγούδια όπως “All That She Wants”, “Don’t Turn Around” κ.α.

 

1970, Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκονται οι Led Zeppelin και το τρίτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Led Zeppelin III”. Κυκλοφόρησε στις 5 Οκτωβρίου του 1970 από την Atlantic Records. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Immigrant Song”, “Since I’ve Been Loving You”, “Tangerine” κ.α.

 

1981, Στην πρώτη θέση του Billboard 200, για έβδομη εβδομάδα, βρίσκεται το δέκατο έκτο στούντιο άλμπουμ του Βρετανικού συγκροτήματος The Rolling Stones με τίτλο “Tattoo You”. Κυκλοφόρησε στις 24 Αυγούστου  του 1981 και γνώρισε εμπορική επιτυχία. Ξεχώρισαν τραγούδια όπως τα “Start Me Up”, “Waiting on a Friend”, “Neighbours” κ.α. Θα παραμείνει στην κορυφή συνολικά εννέα εβδομάδες.

 

2000, Οι The Outkast κυκλοφορούν το τέταρτο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Stankonia”. Θα ανέβει κατευθείαν στην δεύτερη θέση του Billboard, πουλώντας την πρώτη εβδομάδα πάνω από πεντακόσιες χιλιάδες αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “So Fresh, So Clean”, “Ms. Jackson” κ.α.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background