ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!

Written by on 27/08/2023

1942: Γεννήθηκε ο Daryl Dragon στο Λος Άντζελες. Ήταν ο Captain….του συγκροτήματος των Captain & Tennille.

1965: Ο Elvis Presley συνάντησε τους The Beatles για πρώτη φορά. Βγήκαν έξω, μίλησαν για μουσική και είχαν και μια μικρή αυτοσχεδιαστική μουσική συνάντηση (little jam session). Αργότερα ο John Lennon θα πει:”Αν δεν υπήρχε αυτός, οι The Beatles θα ήταν ένα τίποτα.”

1988: Η Tracy Chapman και το ντεμπούτο της album έχοντας ως τίτλο το όνομά της, ανεβαίνει στη #1 θέση των Η.Π.Α, ενώ το τραγούδι “Fast Car” σκαρφαλώνει στην #6 θέση.

1990, Σκοτώνεται ο Stevie Ray Vaughan όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε προσέκρουσε σε μια τεχνητή πλαγιά του σκι, ενώ πετούσε μέσα σε ομίχλη. Ο Vaughan είχε παίξει μια συναυλία στο Alpine Valley Music Theatre, στο Wisconsin με τους Robert Cray και τον Eric Clapton. Στο ελικόπτερο υπήρχε μόνο μία θέση κενή και παραχωρήθηκε απ’ τους υπόλοιπους στον Vaughan για να πετάξει. Σκοτώθηκαν επίσης και τρία μέλη της μπάντας του Eric Clapton. Το 2003, το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε τον Stevie Ray Vaughan στην έβδομη θέση του καταλόγου των 100 καλύτερων κιθαριστών όλων των εποχών.

1992, Χειρόγραφοι στίχοι από τον John Lennon του τραγουδιού ‘A Day In The Life’ πωλούνται σε δημοπρασία στο Λονδίνο για 100,000 δολλάρια. Οι στίχοι βγήκαν πάλι στην δημοπρασία τον Μάρτη του 2006 στην Νέα Υόρκη. Οι σφραγισμένες προσφορές ανοίχθηκαν στις 7 Μαρτίου του 2006 και οι προσφορές ξεκίνησαν απ’ τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Όμως η τρελή πορεία δεν σταμάτησε εδώ καθώς τον Ιούνιο του 2010, τέθηκε πάλι σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby και αγοράστηκε από έναν ανώνυμο αμερικανό αγοραστή που πλήρωσε 1.200.000 δολλάρια !!!!

1991, Οι Pearl Jam κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ  “Ten”. Πρόκειται για το πιο πετυχημένο άλμπου του γκρουπ αφού πούλησε πάνω από 13 εκατομύρια αντίτυπα, και τρία τραγούδια του σημείωσαν επιτυχία τα : Alive, Even Flow, και Jeremy.

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background