ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Written by on 24/10/2021

1825, Γεννήθηκε ο Johann Strauss II (1825-1899) στο St. Ulrich της Αυστρίας. Έγραψε κυρίως μουσική για χορό και οπερέτες. Συχνά αποκαλείται και “Βασιλιάς του Waltz”. Ήταν γιος του μουσικού Johann Strauss I. Παρά την επιθυμία του πατέρα του, ο οποίος τον ήθελε τραπεζίτη, άρχισε σπουδές μουσικής με τον συνθέτη Joseph Drechsler. Δημοφιλής συνθέσεις του: “The Blue Danube”, “Kaiser-Walzer”, “Tales from the Vienna Woods” κ.α.

 

1947, Γεννήθηκε ο Glenn Tipton στο Blackheath της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό heavy metal συγκρότημα Judas Priest.

 

1955, Γεννήθηκε ο Matthias Jabs στο Hannover της Γερμανίας. Το 1978 μετά την αποχώρηση του κιθαρίστα Ulrich Roth, πήρε τη θέση του στο hard rock συγκρότημα Scorpions όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

 

1969, Οι Pink Floyd κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το διπλό άλμπουμ τους “Ummagumma”. Το πρώτο μέρος από το διπλό άλμπουμ είχε ηχογραφηθεί στις 27 Απριλίου στο Mothers Club του Birmingham και στις 2 Μαΐου στο College of Commerce του Manchester. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Astronomy Domine”, “Sysyphus”, “Careful with That Axe, Eugene” κ.α. Η λέξη “Ummagumma” στην αργκό του Cambridge σήμαινε σεξ και την χρησιμοποιούσαν συχνά μεταξύ τους…

 

1991, Πέθανε ο Bill Graham σε ηλικία 60 ετών, όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στο Βαλέχο της Καλιφόρνια. Ο Graham επέστρεφε σπίτι του μετά από μια συναυλία των Huey Lewis and the News στο Concord Pavilion. Οργάνωσε συναυλίες για μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της rock, όπως Jefferson Airplane, Janis Joplin, The Grateful Dead, Santana, The Rolling Stones, John Fogerty, Crosby, Stills, Nash & Young κ.α.

 

2004, Πέθανε ο John Peel, ραδιοφωνικός παραγωγός, σε ηλικία 65 ετών από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια παραμονής του στο Περού για δουλειά. Εργάστηκε στο BBC Radio 1 από το 1967 έως και το 2004. Ήταν δημοφιλής για την προτίμηση του στην ηλεκτρική μουσική και το μοναδικό στυλ των εκπομπών του. Ήταν ένας από τους πρώτους DJ που έπαιξαν στην εκπομπή τους psychedelic rock, reggae και punk, και βοήθησαν την ανάπτυξη της rock κουλτούρας στην Μεγάλη Βρετανία. Ψηφίστηκε από το περιοδικό Melody Maker, “DJ of the Year”, έντεκα φορές. Είναι μέλος της Radio Academy Hall of Fame.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background