ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

Written by on 19/10/2023

1944, Γεννήθηκε ο Peter Tosh στο Γουεστμόρλαντ της Τζαμάικα. Υπήρξε φίλος και συνεργάτης του Bob Marley στους The Wailers. Ο Peter Tosh θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της reggae μουσικής και μαζί με τους The Wailers την έκαναν διάσημη έξω από τα στενά σύνορα της Τζαμάικα. Σαν σόλο καλλιτέχνης κυκλοφόρησε επτά στούντιο άλμπουμ.

1944: Γεννήθηκε ο τραγουδιστής George McCrae στο West Palm Beach της Florida.

1966, Το Βρετανικό συγκρότημα The Yardbirds προσγειώνεται στη Νέα Υόρκη με σκοπό να αρχίσουν την πρώτη τους περιοδεία στην Αμερική. Δύο μέρες αργότερα ο Jeff Beck εγκαταλείπει το συγκρότημα αφήνοντας στον Jimmy Page τα καθήκοντα του βασικού κιθαρίστα.

1979, Οι Fleetwood Mac κυκλοφορούν το δωδέκατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Tusk”. Θα φτάσει μέχρι την τέταρτη θέση του Billboard, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Sara”, “Sisters of the Moon”, “Angel” κ.α.

1985: Χάρη στο εξαιρετικό video clip, το τραγούδι “Take On Me” δίνει στο Νορβηγικό συγκρότημα των a-ha, το πρώτο #1 hit στην Αμερική.

1992: Στην κορυφή της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται η Tasmin Archer και το τραγούδι “Sleeping satellite”. Θα παραμείνει στην πρώτη θέση για δύο εβδομάδες.

1993, Οι Pearl Jam κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο άλμπουμ τους με τον τίτλο “Vs.”. Φτάνει στο Νο1 του Billboard όπου και θα παραμείνει για πέντε εβδομάδες. Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα εννιακόσια χιλιάδες αντίτυπα. Μέχρι την άνοιξη του 2007 είχε πουλήσει μόνο στην Αμερική 5,9 εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Go”, “Animal”, “Dissident” κ.α.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background