ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!

Written by on 18/12/2022

1943, Γεννήθηκε ο Keith Richards στο Ντάρτφορντ του Κεντ της Αγγλίας. Φοίτησε σαν μαθητής δημοτικού στο Wentworth όπου ήταν φίλος και συμμαθητής με τον Mick Jagger. Το 1962 μαζί με τους Brian Jones, Ian Stewart και Mick Jagger δημιούργησαν τους The Rolling Stones. Ήταν μεγάλος θαυμαστής του Chuck Berry και γι’ αυτό το λόγο στα πρώτα βήματα τους οι Stones συμπεριέλαβαν πολλά τραγούδια του στο ρεπερτόριο τους. Στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone “The 100 Greatest Guitarist of All Time” βρίσκεται στην τέταρτη θέση και δεκατέσσερα από τα τραγούδια που έγραψε παρέα με τον Mick Jagger συμπεριλαμβάνονται στη λίστα “The 500 Greatest Songs of All Time”. Το όνομα του γράφτηκε στο “Songwriters Hall of Fame” το 1993.

1950, Γεννήθηκε η  Martha Johnson στο Τορόντο του Καναδά. Είναι γνωστή ως βασική τραγουδίστρια του συγκροτήματος Martha And The Muffins. Μεγάλη επιτυχία του γκρουπ το τραγούδι “Echo Beach” το 1980.

1959, Γεννήθηκε ο Grant Marshall στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Μαζί με τους Portishead και Tricky θεωρούνται οι πρωτεργάτες της μουσικής σκηνής του Bristol.

1966, Οι Pink Floyd δίνουν μια παράσταση στο Blarney Club του Λονδίνου. Μια εβδομάδα αργότερα το κλαμπ αλλάζει την ονομασία του σε UFO Club και οι Pink Floyd γίνονται το μόνιμο σχήμα του (house band).

1975, Οι Faces ανακοινώνουν την διάλυσή τους. Ο Ronnie Wood είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύει με τους The Rolling Stones, γεγονός που δημιούργησε διαφορές ανάμεσα στα μέλη του συγκροτήματος και ο Rod Stewart ήθελε να ασχοληθεί με την σόλο καριέρα του.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background