ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!

Written by on 15/12/2021

1770, Γεννήθηκε ο  Ludwig van Beethoven στην πόλη Bonn της Γερμανίας. Θα βαπτιστεί την επόμενη μέρα. Ο πρώτος του δάσκαλος μουσικής ήταν ο πατέρας του. Το 1779 ξεκίνησε μαθήματα με τον μεγάλο δάσκαλο Christian Gottlob Neefe. Το 1796 ο Beethoven άρχισε να χάνει την ακοή του και το 1802 αποσύρθηκε σε μια μικρή πόλη έξω από τη Βιέννη στην Αυστρία, σε μια προσπάθεια να συμβιβαστεί με την κατάσταση του. Το πιο γνωστό και για πολλούς σημαντικότερο έργο του Beethoven, η 9η Συμφωνία ολοκληρώθηκε το 1824. Στις 7 Μαΐου του ίδιου έτους παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Kärntnertor Theater της Βιέννης.

1960,  Πριν την έναρξη των παραστάσεων των The Beatles στο Αμβούργο, ο George Harrison απελάσεται από την Γερμανία. Ο δεκαεπτάχρονος δεν έχει άδεια εργασίας.

1970, Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Recording Industry Association of America (RIAA), τα άλμπουμ των Creedence Clearwater Revival “The Poor Boys”, “Green River”, “Bayou Country” και το πρώτο τους άλμπουμ “Creedence Clearwater Revival” πιστοποιούνται χρυσά.

1974, Ανακοινώνεται η διάλυση του Βρετανικού glam rock συγκροτήματος Mott the Hoople. Σχηματίστηκαν το 1969 και κυκλοφόρησαν επτά στούντιο άλμπουμ. Γνωστή τους επιτυχία το τραγούδι “All the Young Dudes” που έγραψε για αυτούς ο David Bowie. Επανενώθηκαν το 2009 για μια σειρά συναυλιών στην Μεγάλη Βρετανία.

2009, Ο John Frusciante με δήλωση στην προσωπική του ιστοσελίδα, επιβεβαιώνει τις φήμες που τον θέλουν να έχει αποχωρήσει από τους Red Hot Chili Peppers. “Έχω φύγει εδώ και ένα χρόνο…” γράφει μεταξύ άλλων. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από δεκαοκτώ χρονών. Αποχώρισε για πρώτη φορά το 1992 για να επιστρέψει και πάλι το 1998. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει έντεκα σόλο άλμπουμ και δύο με το συγκρότημα Ataxia. Υπήρξε επίσης μέλος των The Mars Volta. Στις 14 Απριλίου του 2012 εντάχθηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, ως μέλος των RHCP αλλά δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background