ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

Written by on 12/11/2021

1942, Γεννήθηκε ο John Hammond στη Νέα Υόρκη. Το 1966 βοήθησε τον Jimi Hendrix να βρει δουλειά στο Cafe Au Go Go, λίγο πριν φύγει για την Μεγάλη Βρετανία. Είναι επίσης ο μοναδικός καλλιτέχνης που είχε στην μπάντα του τον Eric Clapton και τον Jimi Hendrix μαζί, για  πέντε παραστάσεις στο The Gaslight Cafe της Νέας Υόρκης την δεκαετία του ’60.

1961, Οι The Tokens κυκλοφορούν το single “The Lion Sleeps Tonight”. Πρωτοηχογραφήθηκε το 1939 από τον Solomon Linda. Το τραγούδι έχει και άλλες ονομασίες όπως “Wimoweh” και “Mbube”. Θα ανέβει στην πρώτη θέση του Billboard στις 18 Δεκεμβρίου του 1961 και θα παραμείνει στην κορυφή για δύο εβδομάδες. Το 1994 συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας “The Lion King”.

1965, Οι The McCoys κυκλοφορούν το τραγούδι “Fever”. Είναι μια δημιουργία των Eddie Cooley και John Davenport και πρωτοηχογραφήθηκε το 1956 από τον Little Willie John. Από τότε έχει διασκευαστεί από καλλιτέχνες όπως Peggy Lee, Elvis Presley, Ray Charles κ.α.

1968, Η ταινία κινουμένων σχεδίων των The Beatles με τίτλο “Yellow Submarine” κυκλοφορεί στην Αμερική. Τα τέσσερα σκαθάρια δεν είχαν δανείσει τις φωνές τους στους ήρωες της ταινίας αλλά εμφανίζονται στην τελευταία σκηνή όπου αντικαθιστούν τους εικονικούς χαρακτήρες τους. Τον Ιανουάριο του 1969 στην 34η τελετή απονομής των New York Film Critics Circle Awards θα κερδίσει το βραβείο “Special Award”. Στην ταινία ακούγονται τα τραγούδια “Yellow Submarine”, “Eleanor Rigby”, “A Day In The Life”, “Lucy in the Sky with Diamonds”, “With a Little Help from My Friends” κ.α.

1976,  Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Rod Stewart με το τραγούδι “Tonight’s the Night (Gonna Be Alright)”. Είναι μέρος του άλμπουμ “A Night on the Town” και το δεύτερο Νο1 τραγούδι του. Θα παραμείνει στη κορυφή για εννέα εβδομάδες.

1982: Το συγκρότημα των Men at Work, με το ντεμπούτο album τους “Business as Usual”, ανεβαίνει στην κορυφή #1 της Αμερικής. Θα παραμείνει εκεί για 15 εβδομάδες, εως ότου ο Michael Jackson και το album “Thriller” το ρίξουν από την κορυφή.

2002: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται ο Eminem με το τραγούδι “Lose your self”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 12 εβδομάδες.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background