ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ!

Written by on 12/01/2022

1947: Γεννήθηκε ο John Lees στο Oldham του Lancashire της Αγγλίας. Δημιούργησε το συγκρότημα των Barclay James Harvest.

1961: Γεννήθηκε ο Suggs δηλαδή ο Graham McPherson στο Hastings του Sussex της Αγγλίας. Είναι ο βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος των Madness.

1969,  Οι The Beatles κυκλοφορούν το δέκατο στούντιο άλμπουμ τους και soundtrack της ταινίας “Yellow Submarine”. Δημοφιλή τραγούδια του soundtrack άλμπουμ: “Yellow Submarine”, “Eleanor Rigby”, “All Together Now”, “Lucy in the Sky with Diamonds”, “All You Need Is Love” κ.α.

1973,  Ο Eric Clapton δίνει συναυλία στο Rainbow Theatre του Λονδίνου. Η συναυλία είχε διοργανωθεί από τον φίλο του, Pete Townshend των The Who, με σκοπό να “ξεκολλήσει” τον Clapton από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και να αρχίσει και πάλι να δημιουργεί.

1975: Η Minnie Riperton κυκλοφόρησε το “Lovin’ You.”

1976: Γεννήθηκε η Bic Runga στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας. Το πραγματικό της όνομα είναι Briolette Kah Bic Runga.

1978: Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Player με το τραγούδι “Baby come back”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 3 εβδομάδες.

1978, Οι The Police ξεκινούν στα Surrey Sound Studios της Αγγλίας, τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο “Outlandos d’Amour”. Το άλμπουμ θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο και θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου του 1978. Αρχικά δεν γνώρισε επιτυχία λόγω της μη προβολής του από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα από το BBC. Τα τραγούδια “Roxanne” και “Can’t Stand Losing You” ήταν στην μαύρη λίστα του καναλιού, το πρώτο για την θεματολογία του στίχου του και το δεύτερο που λογοκρίθηκε λόγω του εξώφυλλου του single το οποίο δείχνει έναν άντρα με μια θηλιά στο λαιμό να στέκεται πάνω σε ένα κομμάτι πάγου, περιμένοντας να λιώσει. Παρόλα αυτά τα τραγούδια αλλά και το άλμπουμ γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Άλλα δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Next to You” και “So Lonely”.

1990: Στην κορυφή της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκονται οι ΝΚΟΤΒ με το τραγούδι “Hangin’ Tough”. Θα παραμείνει στη κορυφή για 2 εβδομάδες.

2003, Ο Pete Townshend των The Who συλλαμβάνεται με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας. Στην ανάκριση υποστηρίζει πως επισκεπτόταν ιστότοπους  με παιδικό πορνογραφικό περιεχόμενο κάνοντας έρευνα για την βιογραφία του. Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

 

i feel radio

www.ifeelradio.gr


Current track

Title

Artist

Background